Useimmilla pakkauslinjoilla toimintosarja alkaa pullon valmistelusta. Tämä tarkoittaa pullojen järjestämistä ja sijoittamista kuljettimelle kuljetusta varten puhdistusasemalle. Pullonhuuhtelukoneita käytetään pölyn ja muiden pienten hiukkasten poistamiseen lasi-, metalli- ja muovipulloista puhdistamalla ne ennen pullotusta. Nämä epäpuhtaudet kerääntyvät usein pulloon kuljetuksen tai varastoinnin aikana, ja ne on poistettava puhtaamman pullon saamiseksi.

Pullonpesukoneemme on suunniteltu keskittyen joustavuuteen, monipuolisuuteen ja yksinkertaisuuteen. Pullonpuhdistuskoneemme mekaaniset komponentit mahdollistavat useiden erimuotoisten ja -kokoisten astioiden käytön yksinkertaisella vaihdolla käyttämällä vain vähän tai ei ollenkaan vaihto-osia. Huuhtelulaitteiden edistyneet kosketusnäytöt PLC-ohjaimet tarjoavat mahdollisuuden tallentaa useita ohjelmia PLC-ohjaimeen, mikä lyhentää vaihtoaikoja entisestään. Pullonpesuaineet, puhdistusaineet ja säiliöiden indeksointiasetukset on helppo ohjelmoida ja tallentaa huuhtelulaitteiden automaattisen asetustilan avulla, mikä mahdollistaa pullonpuhdistusaineiden muuttamisen nopeasti ja vaivattomasti.

Katso video

Automaattinen pulloveden huuhtelukone

Katso video

Lineaarinen automaattinen pullon ilmanpesukone

Katso video

Pyörivä pullon ilmasuihkupesukone

Katso video

Automaattinen rumpupullon pesukone

Säiliöt voivat kerätä pölyä tai roskia pullon valmistusprosessista, kuljetuksen aikana tai jopa varastoinnin aikana odottaessaan käyttöä pakkauslinjalla. Useilla eri toimialoilla astioiden puhtauden varmistaminen ennen tuotteen käyttöönottoa voi olla erittäin tärkeä askel. Esimerkiksi elintarvike- ja juomayritykset ja muut syötäviä tai kulutustavaroita valmistavat teollisuudenalat eivät halua tuotteidensa saastuvan pakkausprosessin aikana. Muilla teollisuudenaloilla voi olla omat syynsä puhdistaa astiat ennen täyttöä. Liquid Packaging Solutions tarjoaa useita pullonhuuhtelu- ja pesukoneita, jotka voivat puhdistaa pullot ja myös auttaa pitämään koko pakkausprosessin hygieenisenä.

Todennäköisesti suosituin astioiden puhdistuskone on automaattinen käänteinen ilmahuuhtelukone. Kuvaava nimi kertoo melkein kaiken, mitä sinun tulee tietää tästä laitteesta. Automaattinen ilmahuuhtelulaite siirtää säiliöt paikoilleen huuhtelusuuttimien alle käyttämällä kuljetinta ja indeksointijärjestelmää. Kun astiat ovat paikallaan, ne kiinnitetään ja käännetään huuhtelualtaan päälle. Suuttimet puhaltavat säiliöiden sisäpuolelle puhdasta ilmaa, jolloin roskat irtoavat ja ne pääsevät huuhtelualtaaseen. Huuhdet säiliöt palautetaan sitten kuljettimelle, puristetaan auki ja lähetetään täyttökoneeseen!

Automaattiset huuhtelukoneet voidaan valmistaa myös käyttämään vettä tai muuta nestettä astioiden puhdistamiseen tai jopa käyttämään ilman ja veden yhdistelmää. Ilmahuuhtelulaitteen tärkein etu on jätetuotteen puute, kun vettä, pakkaustuotetta tai muuta nestettä käytetään pullojen puhdistamiseen.

Viisi syytä, miksi pakkaajat käyttävät automaattisia pullonhuuhtelukoneita

1. Auttaa pitämään pakkausprosessin terveellisenä

Ennen kaikkea huuhtelu- ja pesukoneet auttavat pitämään pakkausprosessin hygieenisenä. Vaikka kaikki muut laitteet on valmistettu saniteettikoneistona, prosessiin tuodut pullot tai muut säiliöt voivat saastuttaa tuotteen. Pölyä, roskaa ja muuta materiaalia voi jäädä jäljelle säiliön valmistuksen aikana, kerääntyä kontin kuljetuksen aikana tai jopa kerääntyä varastoon odottamaan käyttöä. Huuhtelukoneen sisällyttäminen suojaa saniteettipakkauslinjan eheyttä.

2. Pakollinen tietyille tuotteille tai toimialoille

Säiliöiden puhdistuslaitteita tarvitaan pääasiassa elintarvike- ja juomateollisuudessa, lääketeollisuudessa, ravitsemusteollisuudessa ja muilla aloilla, joilla tuotteita nautitaan tai kulutetaan. Tiettyjä toimialoja säännellään säännöillä tai laeilla, jotka edellyttävät, että tuotteen on oltava vapaa epäpuhtauksista kuluttajan suojelemiseksi. Jos kuulut jollekin näistä toimialoista, huuhtelulaite, pesukone tai muu puhdistuskone ei välttämättä ole vain toivottavaa, vaan se voi olla välttämätön.

3. Monipuoliset koneet

Säiliöiden puhdistuslaitteet, kuten täyttökoneet, voivat normaalisti käsitellä useita eri muotoisia ja kokoisia astioita. Yksinkertaiset säädöt puristimiin, kiskoihin ja muihin puhdistuskoneiston osiin mahdollistavat nopean ja helpon pullonvaihdon. Lisäksi nämä koneet voidaan valmistaa käsittelemään sekä lasi- että muovipakkauksia sekä tarvittaessa puhdistaa pullon sisältä, pullon ulkopuolelta tai molemmista.

4. Helppo käyttää

Kuten edellä todettiin, säiliön puhdistuslaitteiston säädöt ovat yleensä nopeita ja helppoja, ilman työkaluja. Lisäksi automaattiset huuhtelu- ja puhdistuskoneet käyttävät lähes aina PLC:tä, jossa on kosketusnäytöllinen käyttöliittymä. Hyvin samanlainen kuin nestemäiset täyteaineet, käyttöliittymä antaa koneen käyttäjälle mahdollisuuden syöttää viive- ja kestoajat yhdelle näytölle. Useimmissa tapauksissa voidaan käyttää myös reseptiruutua, jolloin oikeat asetukset voidaan tallentaa ja palauttaa nopeasti ja helposti.

5. Nopeus

Kuten kaikki automaattiset pakkauslaitteet, automaattiset astioiden puhdistuslaitteet auttavat nopeuttamaan pakkausprosessia. Kuvittele, että huuhtelet tai peset jokaisen pullon tai astian käsin ennen sen lähettämistä täyttölaitteeseen, korkkiin, etiketöintiin tai muuhun pakkauslaitteeseen. Automaattiset laitteet nopeuttavat prosessia käyttämällä useita huuhtelupäitä ja kiertämällä jatkuvasti pulloja koneen läpi pysyäkseen muiden pakkauslaitteiden tahdissa.