Putkien täyttö- ja sulkemiskone on kone, jota käytetään putkien täyttämiseen ja sulkemiseen erilaisilla tuotteilla, kuten voiteet, geelit, emulsiot, elintarvikkeet ja lääkkeet. Kone toimii asettamalla ensin tyhjä putki täyttösuuttimeen, joka sitten annostelee tietyn määrän tuotetta putkeen. Sitten putken toinen pää suljetaan, tyypillisesti kuumasaumaamalla tai puristamalla, ja toinen pää joko suljetaan tai jätetään avoimeksi annosteltavaa tuotetta varten.

Putkien täyttö- ja sulkemiskoneet voivat olla joko manuaalisia tai automaattisia, ja ne voidaan suunnitella täyttämään ja tiivistämään erikokoisia ja -materiaalisia putkia. Näitä koneita käytetään yleisesti kosmetiikka-, elintarvike- ja lääketeollisuudessa, koska ne tarjoavat kätevän ja tehokkaan tavan pakata ja annostella tuotteita. Jotkut putken täyttö- ja sulkemiskoneet voidaan integroida muihin pakkauslaitteisiin, kuten korkkikoneisiin ja etiketöintijärjestelmiin, jotta voidaan luoda täydellinen pakkauslinja.

Katso video

Automaattinen putken täyttö- ja sulkemiskone (20-60 putkea/min)

Putken täyttö- ja sulkemiskone hyväksyy suljettuja ja puolisuljettuja täyttötahnoja ja nestettä. Tiivisteessä ei ole vuotoa ja täyttöpainon ja kapasiteetin tasaisuus on hyvä. Täyttö, sinetöinti ja painatus valmistuvat kerralla. Sitä käytetään kosmetiikkateollisuudessa, kevyessä teollisuudessa (päivittäisen käytön kemianteollisuus), lääketeollisuudessa, elintarviketeollisuudessa ja muilla teollisuudenaloilla. Kone soveltuu tuotteille, jotka valitsevat putkia pakkaussäiliöiksi. Laite täyttää putkeen sellaisia materiaaleja, kuten voiteita, voiteita, geelejä tai nesteitä, joilla on korkea viskositeetti, sitten taittaa ja sulkee putken hännän ja tulostaa putkeen sanakoodin valmiin tuotteen valmistamiseksi.
Katso video

Puoliautomaattinen putken täyttö ja tiiviste (pyörivä tyyppi 10-30 putkea/min)

Tämä kone käyttää voimansiirtoperiaatetta. Se käyttää rakopyörän jakojärjestelmää kuljettamaan kuljetinpöytää tehdäkseen ajoittaisia liikkeitä. Koneessa on 8 tai 10 metroasemaa. Odota, että putket syötetään manuaalisesti koneeseen, se voi automaattisesti sijoittaa putket, täyttää materiaalin putkiin, lämmittää sekä putkien sisä- että ulkopuolelta, sulkea putket, painaa koodeja ja leikata pyrstöt ja valmiit putket ulos. Täyttömittaus on tarkka pistoolin männän avulla. Lämmitysaika on vakaa ja säädettävissä. Suljettu häntä näyttää kauniilta ja siistiltä ja leikkaus on erittäin tasaista. Tällä koneella on vakaa suorituskyky, eikä siinä ole melua tai saastumista tuotannon aikana. Täytemateriaalin kanssa kosketuksissa oleva osa on valmistettu korkealaatuisesta ruostumattomasta materiaalista SS 304 tai SS 316 L. Puhdistettavat osat on valmistettu pikavaihtolaitteella, joka on irrotettava ja helppo pestä. Jos jotkin materiaalit tarvitsevat lämpöeristystä, lämmitystermostaatti voidaan lisätä syöttötynnyrin ulkopuolelle.
Katso video

Puoliautomaattinen putken täyttö ja tiiviste (lineaarinen tyyppi 6-12 putkea/min)

Puoliautomaattinen putken täyttösulkukonetta käytetään pääasiassa pehmeiden muoviputkien täyttö-, sulkemis- ja koodausprosessiin.

Kohtuullinen rakenne, toiminta, helppokäyttöisyys, tarkka lastaus, sujuva toiminta, alhainen melu. Ohjelmoitava PLC-ohjain on otettu käyttöön, jotta kone toimii ohjelmoidulla tavalla, ja prosessi nesteestä korkean viskositeetin nestemäiseen materiaaliin (tahna) täyttöön ja sulkemiseen eränumeron merkitsemiseen (mukaan lukien valmistuspäivämäärä) on täysin automaattinen. Se on täyttö. ja tiivistyslaitteet alumiiniputkille, muoviputkille ja yhdisteputkille kosmetiikka-, lääke-, elintarvike-, liima- ja muilla aloilla GMP-standardien vaatimusten mukaisesti.

Katso video

Nopea putken täyttö- ja sulkemiskone (80-120 putkea/min)

Automaattinen muovi-/lamiputken täyttö- ja sulkemiskone on uusi täyttölaite, jonka yhtiömme on itsenäisesti kehittänyt ja suunnittelema ja valmistanut ja joka perustuu ulkomaiseen kehittyneeseen täyttö- ja tiivistyskonetyyppiin ja yhdistettynä muovi-/lamiputken kotimaisiin todellisiin olosuhteisiin. tyyppi on kokonaan suljettu ruostumattomasta teräksestä, sopii eri eritelmien muovi-/lamiputken täyttämiseen ja sulkemiseen, maksiminopeus saavuttaa 120 putkea minuutissa, todellinen normaalinopeus saavuttaa 80-120 putkea minuutissa, muuttuva nopeus taajuusmuuttajan kautta. Täyttötarkkuus on 0,5 % tai vähemmän. Muovi/lamiputkien tiivistystapa on kuumailmatiivistys.

Putkien täyttö- ja sulkemiskone on mekaaninen laite, jota käytetään putkien täyttämiseen ja sulkemiseen erilaisilla tuotteilla, mukaan lukien voiteilla, voideilla, geeleillä ja tahnoilla. Näitä koneita käytetään yleisesti kosmetiikka-, lääke- ja elintarviketeollisuudessa, koska ne tarjoavat kustannustehokkaan ja tehokkaan tavan pakata tuotteita jakelua ja myyntiä varten.

Tässä lopullisessa oppaassa käsittelemme erilaisia saatavilla olevia putken täyttö- ja sulkemiskoneita, niiden ominaisuuksia ja ominaisuuksia sekä tekijöitä, jotka on otettava huomioon ostaessasi konetta yrityksellesi. Keskustelemme myös näiden koneiden käyttämistä erilaisista täyttö- ja sulkemismenetelmistä ja annamme vinkkejä niiden huoltoon ja vianetsintään.

Putkien täyttö- ja sulkemiskoneiden tyypit

Markkinoilla on useita erilaisia putken täyttö- ja sulkemiskoneita, joista jokaisella on omat ominaisuudet ja ominaisuudet. Jotkut yleisimmistä tyypeistä ovat:

 • Puoliautomaattiset putken täyttö- ja sulkemiskoneet: Nämä koneet ovat käsikäyttöisiä ja soveltuvat pienimuotoiseen tuotantoon. Ne ovat yleensä edullisempia kuin täysautomaattiset koneet ja niitä on helppo käyttää, joten ne ovat suosittu valinta vasta aloittaville yrityksille.
 • Täysautomaattiset putken täyttö- ja sulkemiskoneet: Nämä koneet ovat täysin automatisoituja ja soveltuvat laajamittaiseen tuotantoon. Ne ovat tyypillisesti kalliimpia kuin puoliautomaattiset koneet ja vaativat korkeamman tason kuljettajakoulutuksen. Ne tarjoavat kuitenkin suuremman tuotantonopeuden ja paremman tarkkuuden ja johdonmukaisuuden, joten ne ovat hyvä valinta yrityksille, jotka haluavat lisätä tehokkuutta ja tuottavuutta.

Ominaisuudet ja ominaisuudet

Putken täyttö- ja sulkemiskoneita on saatavana eri kokoisina ja eri kokoonpanoina eri yritysten tarpeisiin. Joitakin tärkeimpiä ominaisuuksia ja ominaisuuksia, jotka on otettava huomioon konetta ostettaessa, ovat:

 • Tuotantonopeus: Putken täyttö- ja sulkemiskoneen tuotantonopeus on tärkeä huomioitava tekijä, sillä se määrää kuinka nopeasti kone pystyy täyttämään ja sulkemaan putket. Suuremmat tuotantonopeudet ovat yleensä kalliimpia, mutta ne voivat olla hyvä investointi yrityksille, jotka haluavat lisätä tehokkuutta ja tuottavuutta.
 • Täyttötarkkuus: Putken täyttö- ja sulkemiskoneen täyttötarkkuus on tärkeä sen varmistamiseksi, että jokaiseen putkeen annostellaan oikea määrä tuotetta. Jotkut koneet on varustettu painoantureilla tai muilla tarkkuustäyttöjärjestelmillä tarkan täytön varmistamiseksi.
 • Tuotteen yhteensopivuus: Erilaiset putken täyttö- ja sulkemiskoneet ovat yhteensopivia erityyppisten tuotteiden kanssa, joten on tärkeää valita tuotteellesi sopiva kone. Jotkut koneet on esimerkiksi suunniteltu käytettäväksi viskoosien tuotteiden, kuten voiteiden ja voiteiden, kanssa, kun taas toiset sopivat paremmin ohuille nesteille tai geeleille.
 • Tiivistysmenetelmä: Putkien täyttö- ja sulkemiskoneet käyttävät useita menetelmiä putkien sulkemiseen, mukaan lukien kuumasaumaus, ultraäänitiivistys ja kierteitys. Jokaisella menetelmällä on omat etunsa ja haittansa, joten on tärkeää valita kone, joka käyttää tuotteellesi sopivinta tiivistysmenetelmää.
 • Putken koon yhteensopivuus: Putken täyttö- ja sulkemiskoneita on saatavana eri kokoisina erikokoisille putkille. On tärkeää valita kone, joka on yhteensopiva käytettävien putkien koon kanssa.
 • Helppokäyttöisyys: Jos olet uusi putkien täyttö- ja sulkemiskoneen käytössä, on tärkeää valita kone, jota on helppo käyttää ja huoltaa. Joissakin koneissa on käyttäjäystävälliset käyttöliittymät ja selkeät ohjeet, joiden avulla kuljettajien on helpompi oppia käyttämään konetta.
 • Ylläpito ja korjaus: Kuten kaikki mekaaniset laitteet, myös putkien täyttö- ja sulkemiskoneet vaativat säännöllistä huoltoa ja saattavat joutua korjaamaan ajoittain. On tärkeää valita hyvämaineisen valmistajan kone, joka tarjoaa hyvän myynnin jälkeisen tuen, mukaan lukien teknisen tuen ja varaosat.
 • Sertifiointi ja vaatimustenmukaisuus: Täytettävän ja suljettavan tuotteen tyypistä riippuen saatat joutua varmistamaan, että putken täyttö- ja sulkemiskoneesi täyttää tietyt sertifiointi- ja vaatimustenmukaisuusstandardit. Esimerkiksi lääke- ja elintarvikepakkaukset voivat edellyttää, että koneet täyttävät tietyt hygienia- ja turvallisuusstandardit.

Täyttö- ja tiivistysmenetelmät

Putkien täyttö- ja sulkemiskoneet käyttävät useita menetelmiä putkien täyttämiseen ja sulkemiseen. Jotkut yleisimmistä menetelmistä ovat:

 • Kuumasaumaus: Kuumasaumaus on yleinen menetelmä, jota käytetään erityisesti muovi- tai laminaattimateriaaleista valmistettujen putkien tiivistämiseen. Siinä käytetään lämpöä materiaalin sulattamiseen yhteen, jolloin luodaan vahva ja kestävä tiiviste.
 • Ultraäänitiivistys: Ultraäänitiivistys käyttää korkeataajuisia ääniaaltoja lämmön ja paineen luomiseen, jota käytetään putkien sulkemiseen. Tätä menetelmää käytetään tyypillisesti muovi- tai laminaattimateriaaleista valmistettujen putkien tiivistämiseen, ja se tunnetaan tarkkuudestaan ja nopeudestaan.
 • Langoitus: Pujotus käsittää ruuvimaisen sulkimen luomisen putkeen painamalla valmiiksi leikattua muovi- tai metallikorkkia putken päähän. Tätä menetelmää käytetään usein muovista tai metallista valmistettujen putkien tiivistämiseen, ja se tunnetaan yksinkertaisuudestaan ja edullisista kustannuksistaan.

Vinkkejä putken täyttö- ja tiivistyskoneiden huoltoon ja vianetsintään

Asianmukainen huolto ja vianetsintä voivat auttaa varmistamaan, että putken täyttö- ja sulkemiskoneesi toimii tehokkaasti ja tehokkaasti. Tässä on joitain vinkkejä, jotka kannattaa pitää mielessä:

 • Noudata valmistajan suosittelemaa huoltoaikataulua: Useimmissa putken täyttö- ja sulkemiskoneissa on suositeltu huoltoaikataulu, jota tulee noudattaa koneen parhaan toiminnan varmistamiseksi. Tämä voi sisältää puhdistuksen ja voitelun sekä kuluneiden tai vaurioituneiden osien vaihtamisen.
 • Pidä kone puhtaana: Kunnollinen puhdistus on välttämätöntä, jotta voit varmistaa, että putken täyttö- ja sulkemiskoneesi toimii sujuvasti ja tehokkaasti. Tämä voi sisältää täyttö- ja tiivistysasemien sekä koneen lähialueiden säännöllisen puhdistamisen.
 • Käytä oikeantyyppistä voiteluainetta: Oikeantyyppisen voiteluaineen käyttö on välttämätöntä, jotta koneen liikkuvat osat toimivat sujuvasti ja tehokkaasti. Muista käyttää valmistajan suosittelemaa voiteluainetta koneen vahingoittumisen välttämiseksi.
 • Ratkaise ongelmat heti, kun niitä ilmenee: Jos havaitset ongelmia putken täyttö- ja sulkemiskoneessasi, on tärkeää korjata ne mahdollisimman pian lisävaurioiden tai seisokkien välttämiseksi. Tämä voi edellyttää koneen käsikirjan lukemista tai teknisen tuen ottamista yhteyttä valmistajaan.

Johtopäätös

Putkien täyttö- ja sulkemiskoneet ovat välttämättömiä yrityksille, jotka tuottavat ja pakkaavat erilaisia tuotteita, kuten voiteita, voiteita, geelejä ja tahnoja. Nämä koneet tarjoavat kustannustehokkaan ja tehokkaan tavan pakata tuotteita jakelua ja myyntiä varten, ja niitä käytetään yleisesti kosmetiikka-, lääke- ja elintarviketeollisuudessa.

Putken täyttö- ja sulkemiskonetta hankittaessa on tärkeää ottaa huomioon koneen tyyppi, sen ominaisuudet ja ominaisuudet sekä sen käyttämä täyttö- ja sulkemistapa. Asianmukainen huolto ja vianetsintä voivat myös auttaa varmistamaan, että koneesi toimii tehokkaasti ja tehokkaasti.